România

Corupția, Justiția între dictatură și democrație, lipsa dreptului la un proces just, homofobie...

România (UE)

Arestări discreționare, tortură în închisori, „martori“ mituiți de funcționari publici – în timp ce alți funcționar publici, care nu sunt implicați în caz, închid ochii și girează această stare de fapt. Ne întrebăm: Cum se pot întâmpla zilnic astfel de lucruri în spațiul juridic european?

Citește mai mult...

Despre Noi

Despre noi „Noi“ – adică despre Daniel și Matthias, doi cetățeni germani și susținătorii noștri. În timpul unei călătorii în România, Daniel și Matthias au nimerit în mijlocul afacerilor dubioase ale unor funcționari corupți. Au cunoscut torturile, situații nedemne de o ființă umană și șantajul funcționarilor. Dorim să facem publică povestea celor doi germani și încălcarea drepturilor omului în România.

Citește mai mult...

Homofobia

Homofobia este omniprezentă în România, nu doar în viața socială de zi cu zi, ci și în administrație. Un efect deosebit de drastic îl are atitudinea ostilă a justiției față de homosexuali. Aceasta permite tolerarea de facto de către stat a unor infracțiuni inspirate de ură împotriva homosexualilor – și conduce totodată la comiterea de către funcționari publici a unor delicte bazate pe discriminare.

Citește mai mult...