Homofobia

Homofobia este omniprezentă în România, nu doar în viața socială de zi cu zi, ci și în administrație.

Un efect deosebit de drastic îl are atitudinea ostilă a justiției față de homosexuali.

Aceasta permite tolerarea de facto de către stat a unor infracțiuni inspirate de ură împotriva homosexualilor – și conduce totodată la comiterea de către funcționari publici a unor delicte bazate pe discriminare.

Constant au ieșit la iveală dovezi ale abuzurilor bazate pe ură ale funcționarilor publici.

Am (Daniel si Matthias) devenit victime ale homofobiei în mai multe rânduri și vom raporta mai multe despre acest subiect în scurt timp

Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg a condamnat deja în 12.06.2016 Statul român pentru autorizarea violenței împotriva homosexualilor și lesbienelor.

Această sentință, pe care o puteți consulta în original în colecția noastră de link-uri, ne dă speranță – căci noi înșine am cunoscut umilirea homofobă, tortura și violența pe perioada detenției românești.

Pentru fiecare din aceste evenimente, în care au fost implicați funcționari publici, dorim să introducem acțiuni la Curtea de Justiție de la Strasbourg.

Vă invităm ca, pornind de la articolul din link-ul de mai jos ↓, să vă faceți propria imagine asupra situației actuale a homosexualilor și lesbienelor din România.

 

Raportați pe InternetLink webLimba
ROMÂNIA CONDAMNATĂ
Conform Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), cercetările Poliției române în cazul atacului asupra a doi participanți la mitingul Bucharest-Pride din iunie 2006 au fost ineficiente, s-au remarcat prin deficiențe și au scos la iveală eșecul autorităților de cercetare penală în ceea ce privește luarea în considerare, în cercetarea motivelor faptei, a prejudecăților împotriva comunității LGBTI (sentința din 12.04.2016).
Web LinkGermana
LGBTI hate crime victims failed by Romanian authorities (Autoritățile române nu au făcut dreptate victimelor infracțiunilor bazate pe ură împotriva comunității LGBTI)Web LinkEngleza
România: Referendumul homofob trece de prima etapăWeb LinkGermana
"Moartea homosexualilor"Web LinkGerman
2017 România: Referendumul homofob este încă în așteptareWeb LinkGerman
Sentința pronunțată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului împotriva României.Web LinkEnglish