Prietenul nostru Dan Adamescu

Pe Dan ( † decedat pe 27 ianuarie 2017) l-am cunoscut în micul, infamul magazin, cu prețuri exagerat de mari, al instituției de tortură Rahova București (închisoarea bucureșteană Rahova).

Așteptând în fața magazinului, Dan ne-a chemat la el, ne-a povestit cu glas disperat că și el este german, ca și noi, doar că are un nume românesc …

Am discutat despre Ambasada Germaniei și că nimeni de acolo nu oferă niciun ajutor.

În acel moment, Dan era deja într-o stare extrem de proastă, se afla în fața magazinului în scaunul cu rotile, picioarele îi erau umflate și fusese parcat în fața magazinului și aștepta, ca și noi, o eternitate, până ce avea să fie luat din nou, pentru a fi dus înapoi în camera sa de tortură mică, cu mucegai, în care era închis împreună cu alte persoane.

Ca și noi, Dan fusese mult timp la Minori (Secția 1). Noi fusesem însă mutați, la cererea noastră, un etaj deasupra, la secția 2.

Fiind lipsit de apărare ca și noi, Dan fusese expus, zi și noapte, torturii, mirosului pestilențial, mizeriei și zgomotului.
În primul rând, celula sa era înconjurată de minori și adulți între 14 și 21 ani, care țipau (non stop), urlau, făceau scandal, se băteau, fiind în același timp lipsiți de apărare.

Până la moartea lui Dan, nu am știut că acesta era o persoană publică, l-am cunoscut ca fiind un bărbat amabil, mai în vârstă, cordial.

Am fost profund îndurerați când am aflat de moartea sa.

Înainte de a citi în continuare relatarea noastră, priviți mai bine articolele de presă de mai jos.

Editorul Dan Adamescu a murit

Dan și Alexander – victime ale deciziilor arbitrare ale StatuluiScrisoare deschisă a lui Alexandru Adamescu

I will fight until to the end to make known how much injustice was brought to him by an oppressive state, which confuses justice with narrow political interests and chose to sentence one of the few authentic business people.

May you rest in peace, father.

<Voi lupta până la capăt pentru a face cunoscut câtă nedreptate i-a fost cauzată de un stat opresiv, care confundă justiția cu interesele politice înguste și alege să condamne unul dintre puținii oameni de afaceri autentici.

Odihnește-te în pace, tată.>Aici limba romană Google traduce traducere

Cazul Adamescu: La 9 luni după deces, raportul de autopsie este ținut secret.

Doi cetățeni germani, care au fost deținuți la Rahova, în același penitenciar cu Dan Adamescu, au spus avocatului lor că Dan Adamescu a suferit. În 30 septembrie 2017, avocata lor a trimis presei mărturiile acestora.

Cei doi cetățeni germani (menționați la sfârșitul acestui articol de presă) suntem noi! Daniel și Matthias…)

Pagina de Facebook – Friends Of Alexander Adamescu

Această pagină este administrată de prietenii și familia lui Alexandru Adamescu, cetățean german și locuitor legal al Regatului Unit, care, ca și noi, este victima proceselor politice ale statului român.

→ Aici linkul la pagina Facebook

 


Aici linkul la pagina de Web de prieteni şi de familie de Dan Adamescu

Moartea lui Dan Adamescu

→ De asemenea, vă rugăm să semnați această petiție (am semnat noi primii, pentru a da un bun exemplu)


Dan Adamescu, şi lui tortură în închisori, suntem mai multe informaţii la relaţia noastră scurt scris.