Drepturile omului în România – tortură, închisori și corupție în sala de judecată

În partea de jos a acestei pagini ↓ există un videoclip, filmat de un trecător, în care poate fi văzută uciderea cu sânge rece a lui Ioan Csapai. Linșaj efectuat de polițiștii români, cu impunitate de către sistemul judiciar românesc.

https://youtu.be/zKQQQbsk8is
↑ ONG – Drepturile omului fără frontiere – d-na Lea Perekrest – director adjunct ↑ Organizație neguvernamentală – Drepturile omului fără frontiere – dna Lea Perekrest – director adjunct

Acest raport din 2018 al EU Reporter reflectă situația sistemului judiciar din România, subminată de SRI (cunoscută și sub numele de Securitate / Ministerul Securității Statului din România), căreia Daniel și Matia i-au victimizat din 2015.

Eu Reporter scrie:

În ciuda unui istoric slab al drepturilor omului, cererile de extrădare ale României sunt încă respectate în cadrul sistemului mandatului european de arestare (MEA).

Legea CEJ prevede că extrădarea nu ar trebui respectată în cazul în care o țară nu poate garanta drepturile minime pentru persoana în cauză. Țările care nu îndeplinesc aceste standarde minime, cum ar fi România, abuzează de sistem.

Acest lucru ridică preocupări serioase, nu numai pentru persoanele care urmează să fie extrădate, ci și pentru integritatea sistemului EuHB în ansamblu.

Drepturile omului în România – Închisorile de tortură și corupția din sala de judecată

În ultimii doi ani, Drepturile Omului fără frontiere au acordat o atenție deosebită sistemului judiciar și condițiilor de detenție din România.

A devenit clar că sistemul judiciar pe întreg teritoriul României există o serie de probleme sistemice grave; În special, creșterea Rețeaua Direcției Naționale Anticorupție (DNA), a Serviciului Național de Informații (SRI) și a judecătorilor, procurorilor și a altor autorități judiciare din întreaga țară.

SRI și DNA au fost acuzate de implicare în activități care încalcă fundamental drepturile omului.

Utilizarea pe scară largă a interceptărilor telefonice, a corupției, a influenței judecătorilor și falsificarea probelor au ieșit la iveală ca practică obișnuită în cadrul acestor instituții.

Astfel de practici au permis DNA să se laude cu rate de condamnare de peste 90%.

Aceste aspecte sunt bine cunoscute pentru că dezbaterea din România este foarte publică. Procurorul-șef al DNA este în prezent anchetat pentru corupție, iar secretarul general al SRI se confruntă cu apeluri pentru demisia sa, după ce presa a dezvăluit că a contactat judecători prin intermediul Facebook cu privire la dosarele aflate în curs de desfășurare în instanță.

Într-un astfel de context, nu este plauzibil să se presupună că acestea, care sunt inculpati in Romania primesc un proces echitabil.

"Palmaresul" României arest preventiv prelungit și nejustificat este un motiv de îngrijorare. În plus, închisorile românești sunt supraaglomerate, iar facilitățile nici măcar nu îndeplinesc minimul standardelor internaționale.

În 2017, România a rămas un prolific violator al drepturilor omului cu cele mai multe cazuri, care au fost aduse în fața Curții Europene a Drepturilor Omului (Curtea Europeană a Drepturilor Omului) de către toate țările UE și de către cele 47 de națiuni ale Consiliului Europei – România a rămas chiar în urma Rusiei, Turciei și Ucrainei.

Majoritatea acestor cazuri se refereau la interzicerea torturii sau a tratamentelor inumane, la lipsa unor anchete eficiente și la dreptul la un proces echitabil.

Îngrijorător este faptul că, la 1 ianuarie 2018, România chiar a depășit Rusia și Turcia în ceea ce privește numărul de cereri pendinte alocate sistemului judiciar.

Răspunsul Comisiei Europene?… laudă.

Activitatea de îmbunătățire a sistemului de justiție și a abuzurilor din țară este departe de a fi finalizată – un punct pe care Comisia Europeană îl neagă.

În 2007, Comisia Europeană a recunoscut deficiențele sistemului judiciar din România și eforturile anticorupție și a creat o Mecanismul, MCV, de monitorizare a reformelor. Ratele de condamnare ale DNA au fost lăudate de acest mecanism, care pare să închidă ochii la abuzurile care conduc aceste numere.

Mandatul european de arestare

În ciuda acestui record de abuz, România primește în continuare o parte din cererile sale de extrădare. Ca mecanism bazat pe încredere reciprocă, subminează România scopul și valoarea mandatului european de arestare.

O serie de reforme în cadrul sistemului EAB ar putea proteja integritatea sistemului și a Uniunii Europene.

Pentru a se asigura că nu se clatină în fața abuzurilor, sistemul CCE ar trebui revizuit astfel încât o cerere de extrădare să poată fi utilizată numai pentru infracțiunile cele mai grave, ca o alertă privind "persoanele căutate" să poată fi circulată numai după examinarea eventualelor abuzuri și ca: victimele abuzurilor pot avea acces la o procedură de depunere a plângerilor sau la o cale de atac printr-un proces echitabil, deschis și imparțial.

Sfârșitul raportului EU Reporter


REZUMATUL RAPORTULUI ROMÂNIA PRIVIND DREPTURILE OMULUI PE 2017

Printre principalele aspecte legate de drepturile omului s-au numărat:

corupția oficială;

violența poliției împotriva comunității rome; și Violența împotriva persoanelor LGBTI.
Sistemul judiciar a luat măsuri pentru urmărirea penală și pedepsirea funcționarilor care au comis abuzuri.
Dar autoritățile au amânat procedurile privind presupusele abuzuri ale poliției.; Ca urmare, multe dintre cazuri s-au încheiat cu achitări.

tortură și alte pedepse sau tratamente cu cruzime, inumane, degradante;

Constituția și legea interzic astfel de practici, dar au existat rapoarte despre ele din partea organizațiilor neguvernamentale (ONG-uri) și a mass-mediei.

Poliția și jandarmii au torturat și abuzat deținuții, deținuții preventivi, romi și alții persoane vulnerabile Persoane, inclusiv persoanele fără adăpost, femeile; Lucrătorii sexuali și consumatorii de droguri, în special cei cu forță excesivă, inclusiv bătăi. În cele mai multe cazuri, polițiștii implicați au fost exonerați.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) s-a pronunțat după ce a constatat că sistemul judiciar nu a oferit dreptate. Printre acestea se numără cazuri de brutalitate a poliției, în special împotriva romilor, și cazuri de abuz în spitalele de psihiatrie.

Rezumatul complet al Reprotului drepturilor omului 2017: https://www.state.gov/wp-content/uploads/2019/01/Romania.pdf

Sfârșitul raportului privind drepturile omului


Continuați în 2021

n-tv scrie:

Disputa privind lupta anticorupție din România: Legislația UE nu are prioritate

Este vorba despre supremația legislației naționale sau a UE. Curtea Constituțională a României nu vrea să-l recunoască pe acesta din urmă.

De la aderarea la UE în 2007, țara din sud-estul Europei a fost supusă unui control special din partea Comisiei Europene, deoarece nu a îndeplinit toate cerințele împotriva corupției și a criminalității organizate, precum și pentru a consolida sistemul judiciar.

După progresul inițial prin creșterea activității unității anticorupție a parchetului, criticii spun că există aproape o Aşteptare. Unul dintre motive este o unitate specială a Parchetului (SIIJ) creată în 2018 de guvernul social-democrat de atunci, care are doar dreptul de a ancheta judecătorii și procurorii. Acest lucru privează unitatea anticorupție de competențe. Comisia UE solicită de mult timp desființarea unității speciale a SIIJ.

Final n-tv raport


în continuare în 2022

AVERTIZARE DE CĂLĂTORIE PENTRU ROMÂNIA !!!

ACUM ESTE OFICIAL, UNA DINTRE MULTELE CURȚI COMPLET CORUPTE DIN ROMÂNIA, UCIDEREA CETĂȚENILOR DE CĂTRE POLIȚIE, FOLOSIND ILEGAL "PARALIZIE DE GAZ" DECLARAT LEGAL !

VEDEȚI MAI JOS ↓ VIDEOCLIPUL, CARE ARATĂ UCIDEREA UNUI OM, PRIN GAZ ȘI TORTURĂ CONSTANTĂ.

SE POATE OBSERVA ȘI CUM TORȚIONARII SE PARE CĂ AU ACȚIONAT DIN OBIȘNUINȚĂ, ACEST ACT FIIND PRESUPUS A FI TORTURĂ CONTINUĂ!

AR FI PUTUT LOVI PE ORICINE.

Atenție, următorul videoclip conține conținut violent și ar putea fi deranjant! Omor prin linșaj Făptuitori Polițiști români

Captură de ecran a videoclipului ↑ arată gaz ilegal, care a fost pulverizat de mai multe ori direct în căile de respirație ale lui Ioan Csapai ✝ , până când acesta a murit în agonie.

  • scrie Presa Nationala Romana (presa internationala nu relateaza):
  • Polițiștii români corupți, care au lăsat cetățenii să moară în agonie după ce au fost gazați, pot merge la vânătoare.

Tortura și Uciderea civililor de către așa-numitele "agenții de aplicare a legii" legalizate de judecători;

S-a decis ca așa-zisa jandarmerie, care a fost filmată gazând un "suspect" imobilizat întins pe jos, folosind spray-ul deținut ilegal. nevinovat e… *

Făptașii – așa-ziși ofițeri de poliție, au fost condamnat doar de Tribunalul Regional București , și apoi de către o Instanța militară achitată de lipsa de competență.

S-a stabilit un precedent, iar uciderea prin tortură a poliției a fost legalizată în statul UE România.

Cu ocaziile actuale și în legătură cu martiriul nostru, tortura, răpirea statului și pervertirea dreptății,

practicat și în România, publicăm acest videoclip până când făptașii sunt pedepsiți.

În cazul nostru, noi și avocații noștri am depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (Curtea Europeană a Drepturilor Omului) și la Comisia Europeană.

Contextul crimei de către poliția română (vizibil în videoclip ↑ ) :

După vizionarea videoclipului trecătorului, chipul lui Ioan Csapai ✝ a fost pulverizat de la o distanță de doar 10-15 centimetri. Cu toate acestea, normele prevăd o distanță de cel puțin un metru și jumătate.

În plus, spray-ul folosit a fost nu cea pusă la dispoziție de "instituție/poliție", dar un alt spray pe care agresorul l-a purtat cu ea.

Intervenția brutală a dus la moartea lui Ioan Csapai, toate încercările de resuscitare ale paramedicilor sosiți nu au avut succes.

Jandarmii au plecat Se presupune că o plângere.

Potrivit informațiilor, se spune că Ioan Csapai ar fi adolescente de sex feminin intim atins.

O afirmație care nu a putut fi dovedită mai târziu!

Diverși germani și alți cetățeni din țările vecine au fost, de asemenea, victime ale unor acte similare.

Cu toate acestea, autoritățile de acasă privesc invers, sau chiar complicitate la tortură similară. Fapt; celelalte state UE respecta "justitia" de zi cu zi din Romania fara justitie.

Linșajul este justificat, fără probe, fără acuzații. Articolul 2 din Convențiile Europene ale Drepturilor Omului – Dreptul la viață, articolul 6 – Dreptul la un proces echitabil și articolul 5 – Dreptul la libertate și securitate sunt ignorate zilnic în acest stat membru al UE.

Daniel și Matia au experimentat lucruri similare cu Ioan Csapai în videoclipul în ceea ce privește tortura poliției și alte torturi.

Amândoi au scăpat cu viața doar cu noroc.

Cu toate acestea, ei suferă de daune grave de sănătate chrinic, și tulburare complexă de stres post-traumatic (PTSD), din care cei doi vor suferi cel mai probabil întreaga lor viață.


Pentru a fi continuat …